Täältä löydät kaikki suksivahat ja vahaustarvikkeet tunnetuilta valmistajilta.

Täältä löydät kaiken, mitä tarvitset onnistuneeseen suksien vahaukseen. Meillä on luistelu- ja liukuvahaa, liisteriä, matala- ja korkeafluorista suksivoidetta, jauheita, vahateippiä ja paljon muuta. Kaikki tulevat sellaisilta johtavilta valmistajilta, kuin Swix, Start, Vauhti, Skigo, Innovax, Rode, Rex, Primateria, Gallium, Ceza, Star, Toko ja Zipps

Suksivahaa käytetään suksien pohjissa joko vähentämään tai lisäämään pitoa. Aikoinaan suksien vahaamiseen käytettiin mm. tervaa, mutta nykyään tarjolla on todella monipuolinen valikoima erilaisia suksivoiteita, joista voi valita aina säähän sopivimman, jolloin saavuttaa parhaimman hiihtokokemuksen.

Erot hyvän ja huonon suksen voitelun välillä ovat merkittäviä. Suksi, jossa on liian vähän tai liikaa pitoa, tekee hiihtämisestä paljon raskaampaa, etkä pysty myöskään hyödyntämään täysipainoisesti hiihtotekniikkaasi. Tämän vuoksi oikean suksivoiteen valinnasta onkin tullut yksi merkittävimpiä asioita murtomaahiihdossa. Suksien voitelemisen haasteena on luonnollisesti oikean sään voiteen tai vahan valitseminen, mutta tämän lisäksi suksen voitelussa täytyy olla käsitys siitä, miten ulkoiset tekijät, kuten lämpötila ja lumen koostumus tulevat vaikuttamaan suksen käyttäytymiseen hiihdon aikana.

Pitovoide, kuten nimikin kertoo, on voide, joka antaa hiihtämiseen tarvittavaa pitoa. Pitovoidetta levitetään yleensä suksen siihen kohtaan, joka ei normaalisti ota kiinni maahan. Muualle levitettynä pitovoide voi viedä suksesta kokonaan liukuominaisuuden. Pitovoiteita on tarjolla laaja valikoima, ja niitä löytyy sekä purkeista että spray-tyyppisenä vahana ja teippivahana. Viimeksi mainittu teippivaihtoehto on erittäin helppo levittää, ja sen vuoksi se on hyvä vaihtoehto myös murtomaahiihdon ja suksien voitelun aloittelijoille. Mutta muiden vahatuotteiden avulla tehty varsinainen suksien voitelu tuottaa myös paremman lopputuloksen kuin pelkkä vahateippi.

Luistovoidetta käytetään parantamaan suksen luistoa, mikä on välttämätöntä, jotta murtomaahiihdossa pystyy suoriutumaan hyvin pitkillä matkoilla, kuten Finlandia-hiihdossa. Voidevarastomme on suuri, ja meiltä löytyy suuri valikoima enemmän tai vähemmän edistyksellisiä, aina suoraan suksen pinnalle levitettävistä voiteista sellaisiin, joiden levittämiseen tarvitaan kuuma vaharauta. Voitelutekniikat vaihtelevat riippuen siitä, onko kyseessä parafiini, kiinteä fluori, fluorijauhe tai esim. suihkeen muodossa oleva nestemäinen fluori.

Me Skistartissa osaamme suksien voitelun, ja meillä on tuotteita, joiden kanssa sinäkin onnistut suksiesi kanssa.

Alla näet kaikki suksivoiteemme ja voitelutarvikkeemme, kategoriasta riippumatta. Jos haluat katsella vain jonkin tietyn kategorian tuotteita, valitse kategoria vasemmalta tai päävalikosta.

Näyttää 1 21
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Näyttää 1 21
Betalsätt och frakt
Lataa…
Lataa…