Retkiluistelu

Täältä löydät kaikki mahdolliset tarvikkeet retkiluisteluun

Laajaan valikoimaamme kuuluu laadukkaita retkiluistimia valmistajilta kuten Lundhags, Isvidda, Alpina, Salomon, Zandstra sekä OAC. Luistinten lisäksi saatavilla on liukuesteitä, sauvoja, jäänaskaleita, jääpiikkejä, pelastusköysiä, luistinten teroittajia sekä paljon muuta.

Suomi on tuhansien järvien maa ja talvisin jäätyneet järvet tarjoavat upeat mahdollisuudet harrastaa retkiluistelua. Järvet alkavat hiljalleen jäätyä loppusyksyllä ja jääpeite säilyy aina keskikevääseen, joten retkiluistelusesonki on Suomessa pitkä. Jäiden paksuus on kuitenkin turvallisuuden vuoksi tärkeää tarkastaa erityisesti sesongin alussa ja lopussa, kun keliolosuhteet tekevät jäistä arvaamattomia. Huomioithan myös, että jääpeite on ohuempi virtausten päällä.

Luistinten vuokraaminen on silloin tällöin mahdollista talvisin. Vuokraaminen voi sopia aloittelevalle luistelijalle, joka haluaa kokeilla lajia ennen kuin hankkii omat varusteet. Suosittelemme omien varusteiden hankkimista, jotta saat retkiluistelusta kaiken irti. Kun omistat omat varusteesi, voit itse määritellä luistelusesongin keston, eikä sinun tarvitse suunnata luistelemaan ainoastaan suosituimmille reiteille, joilla vuokraaminen on mahdollista.

Luistimet ovat itse asiassa alun perin peräisin Suomesta ja ensimmäiset luistimet keksittiin noin 5 000 vuotta sitten. Luistimia valmistettiin tällöin luusta. Tämän jälkeen on tapahtunut paljon, mutta retkiluistinten tunnusmerkki on edelleen yksinkertaisuus. Retkiluistimet koostuvat nimittäin oikeastaan vain terästä, jossa on jalkalevy, joka on kiinnitetty kenkään. Luistinten laittaminen ja riisuminen on helppoa, mikä on kätevää esimerkiksi silloin, kun luistelijan pitää kävellä järveltä toiselle.

Nykyään suosituimmat luistimet on valmistettu kevytmetallista. Kevytmetalliluistimissa on alumiinista valmistettu jalkalevy sekä teräksestä valmistettu 40 - 55 cm pitkä, 4 cm korkea ja 1,1 - 1,4 mm leveä terä. Retkiluistimia voi sidonnasta riippuen käyttää vaelluskenkien, hiihtomonojen tai telemark-monojen kanssa. Perinteisesti retkiluistinten kantapää on ollut kiinteä, mutta nykyään irrallinen kantapää on lisännyt suosiotaan.

Retkiluistelu on suosittua Pohjoismaissa ja esimerkiksi Tampereella Näsijärven reitti kerää paljon luistelijoita. Muita reittejä Suomesta löytyy esim. Hämeenlinnasta ja Lohjalta.

Jos olet aikeissa ostaa retkiluistimet tai luistintarvikkeita, sinun kannattaa tutustua ensimmäisenä Skistartin valikoimaan!

Alta löytyy tuotteita luistelukategoriasta tuotetyypistä riippumatta. Jos haluat tarkastella ainoastaan tietyn alakategorian tuotteita, valitse haluamasi kategoria vasemmalta tai päävalikosta.

-20%
-20%
-17%
-17%
-19%
-20%
-20%
Näyttää 1 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • Näyttää 1 3

MYYDYIMMÄT TUOTTEET

-17%
-20%
-20%
-17%
Betalsätt och frakt
Lataa…
Lataa…