Maastohiihto

Täältä löydät kaiken tarvittavan pitkän matkan hiihtoon!

Riippumatta siitä, oletko aloittelija vai kokenut hiihtäjä, meiltä löytyy tarpeisiisi sopivat varusteet. Meiltä löytyvät sukset valmistajilta kuten Atomic, Fischer, Åsnes, Madshus, Karhu, Kneissl, OneWay, Rossignol, Peltonen, Salomon, Skigo sekä Skistart.

Hiihto on jo kauan ollut suosittu talviurheilulaji Pohjoismaissa, mutta lajin suosio tuntuu olevan kovimmillaan juuri nyt. Esimerkiksi Ruotsissa Vasaloppsveckan-tapahtuma houkuttelee yli 70 000 hiihtäjää vuosittain ja se onkin eräs lajin merkittävimmistä tapahtumista. Varsinainen Vaasahiihto-hiihtotapahtuma järjestetään 2. maaliskuuta ja se houkuttelee paikalle reilut 15 000 hiihtäjää. 90 kilometrin mäkinen reitti asettaa kovat vaatimukset sekä kestävyydelle että hiihtotekniikalle. Ennätysaika reitillä on 3 tuntia 38 minuuttia ja 41 sekuntia, jonka saavutti ruotsalainen lajimestari Jörgen Brink.

Aloittaessasi hiihdon tarvitset luonnollisesti ennen kaikkea itse sukset. Se, mikä sopii toiselle hiihtäjälle, ei välttämättä sovi sinulle. Sen sijaan on tärkeää, että valitsemasi sukset sopivat pituudellesi, painollesi ja luistelutekniikallesi. Tärkeintä uusien suksien hankinnassa on, että ne tarjoavat sopivan voidepesän. Voidepesä tarkoittaa sitä suksen osaa, johon levität pitovoidetta saadaksesi sopivan pidon lumesta. Jokainen haluaa tietysti saada hyvän pidon laskiessaan suksen lumeen, sillä tällöin on helpompi ottaa vauhtia. On kuitenkin tärkeää, ettei tartuntapinta ole jatkuvassa kosketuksessa lumen kanssa, sillä tällöin pitovoide kuluu nopeammin pois ja hidastaa vauhtia. Suksien itsensä lisäksi on tärkeää ostaa hyvät monot ja suksisauvat. Riippuen tarpeistasi voit ostaa joko irto-osia tai kokonaisen paketin, johon kuuluvat sukset, monot ja suksisauvat. Näin voit samalla säästää rahaa.

Hyvä varustus, kestävyys ja tekniikka eivät vielä itsessään tee kenestäkään hyvää pitkän matkan hiihtäjää. Sopiva tuntuma ja tutustuminen suksivoiteisiin kannattaa. Suksien voitelun avulla pyritään löytämään paras mahdollinen pito vallitsevasta maastosta ja säätilasta riippuen.

Me Skistartilla olemme erikoistuneita pitkän matkan hiihtoon ­– tutustu siis meihin, kun olet aikeissa ostaa sukset!

Alta löydät tuotteita valikon kohdasta ”Hiihto / Sukset” riippumatta niiden tuotetyypistä. Jos haluat tarkastella vain tiettyä tuotetyyppiä, valitse tuotetyypin kategoria vasemmalta tai päävalikosta.

UUSI
UUSI
-20%
-25%
Näyttää 1 64
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Näyttää 1 64

MYYDYIMMÄT TUOTTEET

-35%
Betalsätt och frakt
Lataa…
Lataa…