Vaelluskengät

-27%
-27%
-22%
-16%
-20%
-20%
-27%
-22%
-22%
-30%
-23%
-27%
-24%
-42%
-25%
-23%
-22% Meindl Borneo 2 MFS - Vaellussaappaat seuraavaan seikkailuusi
-23%
-25%
-22% Meindl Borneo Lady 2 MFS - Vaellussaappaat seuraavaan seikkailuusi
-32%
-32%

MYYDYIMMÄT TUOTTEET

-22%
-20%
-20%
-22%

Vaelluskengät

Monipäiväisille vaelluksille kannattaa valita lenkkarien tai kevyiden vaelluskenkien sijaan jaloillesi sopivat, kestävät ja laadukkaat kengät. Täältä löydät tukevat, varrelliset vaelluskengät alan johtavilta tuotemerkeiltä kuten Lundhags, Icebug, Keen ja Meindl.

Vaelluskenkien valinnassa huomioitavaa

Vaeltajan tärkein varuste ovat sopivat ja sisäänajetut vaelluskengät. Kenkien sovituksessa kannattaa olla tarkka, koska epäsopivat kengät voivat aiheuttaa hiertymiä. Vaelluskenkien tulee olla niin suuret, että isovarpaan edessä on noin 1 cm tilaa, kun jalassa on kahdet sukat, ja kantapää on painettu kantakuppia vasten. Varpaat eivät myöskään saa painua toisiaan vasten sivusuunnassa kaksien sukkien kanssa. Ota myös huomioon jalkojen turpoaminen päivän mittaan, pitkäkestoisen rasituksen aikana ja lämpimissä olosuhteissa. Kenkien tulee istua tukevasti nilkasta, mutta mahdollistaa nilkan taivutus eteenpäin.

Pitkävartiset vai matalat vaelluskengät

Pohdi, millaisessa maastossa aiot vaeltaa, ja kuinka paljon sinulla tulee olemaan varusteita kannettavana. Matalat ja kevyet vaelluskengät sopivat hyvin vähemmän vaativaan maastoon, kuten teille ja hoidetuille poluille, ja kun kantamuksia on vähän. Kivisiin, savisiin ja märkiin maastoihin kannattaa sen sijaan valita tukevammat, varrelliset vaelluskengät.
Lataa…
Lataa…